Τρίτη, 06 Δεκ 2022

Σχετικά με εμάς

My1821 - Το δικό μου 1821

Brainfood Εκδοτική (www.brainfood.gr) | Brainfood Media (www.brainfoodmedia.gr)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Η μεγάλη, διαδραστική πλατφόρμα για τις βάσεις, την εξέλιξη και την ταυτότητά μας

Μπορεί μια επέτειος να γίνει αφορμή εθνικής αυτοσυνειδησίας; Να γνωρίσουμε, να ξανασυστηθούμε, να καταλάβουμε ποιοι είμαστε;

Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση είναι μια καλή αφορμή για νέα ανάλυση των ιστορικών γεγονότων ή ακόμα και εορτασμούς πάσης φύσεως. Είναι αυτό αρκετό; 

Αυτό που λείπει σήμερα, ιδιαίτερα στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, είναι η έμπνευση. Είναι και ο αντίκτυπος στο δικό μας σήμερα, αλλά και το αύριο.

Η Brainfood Εκδοτική, η εταιρεία που εκδίδει στην Ελλάδα (μεταξύ άλλων) το All About Historyτο μεγαλύτερο περιοδικό ιστορίας στον κόσμο, με την ομάδα που επιμελήθηκε μεγάλα εκδοτικά project όπως το «Εμείς οι Έλληνες», «Μεγάλοι Έλληνες», «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» (στη δημοτική γλώσσα) κ.α., και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά δίκτυα από websites (www.brainfoodmedia.gr), παρουσιάζει το my1821.gr, ένα project που ξεκινάει από τη χρονιά-ορόσημο του 1821, ως αφετηρία δημιουργίας του κράτους που ξεκίνησε στον χώρο μιας από τις πιο φτωχές (τότε) περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και εξελίχθηκε στο σημερινό που, παρά τις επιμέρους κρίσεις, είναι μέλος των μεγαλύτερων συμμαχιών και οργανισμών.

Ξεκινώντας από τις βάσεις, τα θεμέλια της Επανάστασης, μιλάμε με επιστήμονες, αλλά και ανθρώπους του πολιτισμού. Επαγγελματίες από όλο το φάσμα της κοινωνίας, της επιστήμης, του πολιτισμού.

Και αναλύουμε τις βάσεις, την εξέλιξη, την πορεία και την ταυτότητά μας.

Ανακαλύπτουμε ποιοι είμαστε και κοιτάζουμε την επόμενη μέρα, το μέλλον. Ξεκινώντας από την αρχή, τα λάθη και τις επιτυχίες μας και φτάνοντας στο σήμερα και τις προοπτικές μας.

Δεκάδες ιστορικοί, γλωσσολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, αρχιτέκτονες, άνθρωποι των Τεχνών, συγγραφείς, οικονομολόγοι, νομικοί, με τη βοήθεια της Brainfood και της ελληνικής εκδοτικής ομάδας του All About History, θα φιλοξενούνται καθημερινά στον ιστότοπο my1821.gr, με πρωτότυπα κείμενα και συνεντεύξεις που θα καλύψουν την ανάγκη μας να δούμε για πρώτη φορά σφαιρικά το πώς επηρέασαν οι βάσεις αυτές του 19ου αιώνα, τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου Έλληνα και του σύγχρονου κράτους.

Από τα μέσα Μαρτίου του 2021 και μέχρι το τέλος της χρονιάς, το my1821.gr θα αποτελέσει μια μεγάλη, διαδραστική πλατφόρμα, με δεκάδες κείμενα, ψηφοφορίες, online συζητήσεις, podcast και εκτεταμένη προβολή από όλο το δίκτυο της Brainfood Media, και όχι μόνο. Γιατί δίπλα στις απόψεις, τις αναλύσεις, τις διηγήσεις και τις συνεντεύξεις, ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι απόψεις των αναγνωστών πάνω στα θέματα-ζητήματα που ανοίγονται. Πολλά από αυτά, θα αρχίσετε να τα βλέπετε εδώ τις επόμενες μέρες. Αλλά και μετά το τέλος της χρονιάς, η παρακαταθήκη αυτή θα εξελιχθεί στο επόμενο, ακόμα πιο ενδιαφέρον project...

My1821 - Το δικό μου 1821

Διεύθυνση

Τάσος Βογιατζής (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Σύμβουλος Έκδοσης

Νίκος Χατζόπουλος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρχισυνταξία

Αγγελική Λάλου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Αντώνης Αντωνιάδης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Διαφήμιση

Ματίνα Γεωργαλή (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Τιτίνα Παπαδημάτου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. 212-1056743 (εσωτ. 102)

Επικοινωνία με το site

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αυλώνος 1
Αθήνα
10443
212-1056743

Φόρμα Επαφής

Αποστολή μηνύματος. Όλα τα πεδία με (*) απαιτείται να είναι συμπληρωμένα.
Back To Top